+36 36 431 008 szetaeger@szetaeger.hu

SZETA EGRI ALAPÍTVÁNYA

Tavaszi napló, 2023

Tanodánk életében 2023 áprilisa lazábban zajlott, a jó idő, a tavaszi szünet, a Húsvét a gyerekek maradék kedvét is elvette a tanulástól. Ezért a formális tanulás helyett az informális módszerekre helyeztük a hangsúlyt. Felsőtárkányi kirándulásunk során egyszerre tartottunk környezetismeret, földrajz, biológia és testnevelés órát. Belvárosi sétáink során nem csak jól érezzük magunkat, de közben megtanuljuk, hol van a polgármesteri hivatal, a posta és sok minden más.

Április végén – május elején három napig vendégeink voltak a Világszép Alapítvány önkéntesei, akik segítettek rendbe tenni közösségi házunk kertjét, és közben fergeteges programot tartottak a gyerekeknek és a szülőknek.

Májusban ismét a tanulásra koncentráltunk, hiszen a közeledő tanév vége miatt mindenkire nagy nyomás nehezedett. És amit tudtunk, meg is tettünk…

Tavasszal nagy hangsúlyt fektettünk a pénzbeli adományok gyűjtésére annak érdekében, hogy a tanodába járó gyerekek számára szakembereket, mindennapi étkezést és felszerelést tudjunk biztosítani. Áprilisban és májusban is megszerveztük hagyományos jótékonysági vásárunkat az Agria Parkban, amelynek bevételét jórészt a nyári programokra fordítottuk.