+36 36 431 008 szetaeger@szetaeger.hu

SZETA EGRI ALAPÍTVÁNYA

Márciusi napló

2023. március elején Bada Márta festőművész gödöllői otthonában jártunk. A roma származású, elismert művésztől három tehetséges tanodás lány kapott inspirációt rajzkészségük fejlesztéséhez. Március 18-án az Egri Érseki Palotával ismerkedtek meg a gyerekek szüleikkel együtt, ahol meg is vendégelték őket. A belvárosi kirándulást egy-egy „mekis” hamburgerrel fejeztük be. Egy héttel később az ovisok a Harlekin Bábszínház előadását nézték meg szülői kísérettel. Folytatódott a pályamunkák elkészítése és beküldése az ELTE rajzpályázatára.

Értékeltük a február hónapi teljesítményeket is, mindenki megkapta összegyűjtött fabatkáját, amelyet gyorsan el is vásároltak édességre, tusfürdőre, hajsamponra, a rajzolni kedvelők filctollra, vízfestékre, temperára, pasztellkrétára. De nagy volt a csalódás is: igazán kiemelkedő teljesítmény hiányában a „hónap ösztöndíjasa” címet senki nem kapta meg.

A hónap 25 napján foglalkozásainkon, programjainkon összesen 228 fő vett részt, túlnyomó többségük napi rendszerességgel jár be Közösségi Házunkba. A tanulás iránti kedv márciusban lankadt, a tavaszi jó idő a szabadba, focizni, játszani hívta a gyerekeket, de így is szereztünk 14-14 négyes és ötös osztályzatot.

A napi étkezést, az uzsonnát, a vacsorát ebben a hónapban is biztosítottuk.