+36 36 431 008 szetaeger@szetaeger.hu

Észak-magyarországi civilek a munkaerőpiaci (re)integrációért, 2012-2014

A projekt során az Észak-magyarországi régió számos kistelepülését, az ott működő civil szervezeteket kerestük meg azzal a céllal,  hogy ösztönözzük, segítsük, támogassuk a helyben élő, kirekesztett közösségekkel végzett munkájukat.  A szervezetek számára szakmai támogatást nyújtottunk, különböző szolgáltatásokkal, műhelyekkel, információkkal igyekeztünk segíteni őket annak érdekében, hogy saját környezetükben hatékonyabban tudjanak részt vállalni a hátrányos helyzetű, tartós munkanélküli emberek mobilitási esélyeinek javításában, munkaerőpiaci (re)integrációjukban. Emellett átadtunk olyan módszereket, technikákat is, amelyekkel aktív közösségszervező munkába kezdtek saját közösségükben, falvaikban.

Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy intenzíven foglalkozzunk az Egerben, különösen a Béke-telepen és a város másik szegregátumában (Szala), illetve a környékbeli kistelepüléseken élő, hátrányos helyzetű, roma emberekkel. Számukra komplex, folyamatos szolgáltatásokat nyújtottunk, többek között képzési, kompetencia-fejlesztési és közösségi programokat, klubokat szerveztünk, munkaerőpiaci tanácsadást biztosítottunk, igyekeztünk számukra munkalehetőséget találni, és a projekt keretében indítottuk el a papírbrikett gyártást is.

A pályázatnak köszönhetően új ingatlant vásároltunk a Kápátok Alapítvány – Magyarországgal közösen, amelyben létrehoztuk a tágas, kényelmes, számos program és szolgáltatás helyszínéül szolgáló Felnémeti Közösségi Házat.

A projekt előkészítő szakaszában részletes helyzetelemzést és szükségletfelmérést készítettünk, amelynek keretében többek között kérdőíves felmérést végeztünk a bevont 11 észak-magyarországi kistérségben működő civil szervezetek, valamint az egri szegregátumokban élő emberek körében.

Az összefoglaló tanulmány itt olvasható.

A projekt 2012. szeptember 15. és 2014. május 15. között valósult meg.

Támogató: Új Széchenyi Terv (EU, ÉMOP 3.3.1. konstrukció)
Támogatás összege: 42,947 millió Ft.

<< Vissza a projektjeinkre