+36 36 431 008 szetaeger@szetaeger.hu

SZETA EGRI ALAPÍTVÁNYA

30 adományozótól 684 ezer forintot kaptunk

2021 novemberében hírül adtuk, hogy Alapítványunk Közösségi Házába egymást követően kétszer is betörtek, és 1.000.000 Ft értékű tárgyakat,eszközöket elloptak. A gyerekek tanulását segítő 6 db. laptopot, hangszórókat, gyerek kerékpárokat, foglalkozási eszközöket, amelyekkel raklap bútorokat és installációkat készítettünk, festettünk közösen, továbbá élelmiszereket,édességeket, vitaminokat is. Sajnos a rendőrségi nyomozás során csak a plazma tévénk lett meg, és került vissza hozzánk.

A Közösségi Ház az egri Béke-telep közvetlen szomszédságában található, és azért települtünk ide 1996-ban, hogy az itt élő roma közösségintegrációját segítsük, támogassuk a gyerekek tanulását, a felnőttek élethelyzetének javulását.

A betöréses lopás kára számunkra rendkívül nagy veszteséget jelentett, mert ez elmúlt évtizedekben mindent a magunk erejéből teremtettünk meg civil szervezetként. Sajnos a biztosításunk nem terjedt ki az eszközökre, de egyébként a biztosító csak a bírósági ítélet után fizette volna ki a kárunkat.

A betörést követő felhívásunkra 684.000 Ft adomány érkezett 27 magánszemélytől és 3 gazdasági szervezettől. Ebből az összegből a rongálási károkat (üvegcsere, zárcsere, ajtó és ablakok javítása), az eszközök részleges pótlását (2 db laptop) már kifizettük, valamint élelmiszert, gyümölcsöt és édességet vásároltunk a gyerekeknek. A többi eszköz (elektromos fúrók, dekopírfűrészek,akkus csavarhúzók stb.) pótlása folyamatosan történik. 

Nagyon köszönjük a magánszemélyek és gazdasági szervezetek támogatását!