+36 36 431 008 szetaeger@szetaeger.hu

SZETA EGRI ALAPÍTVÁNYA

Februári napló

2023. februárban a SZETA-Tanodában és Óvodában minden hétköznap délután 15-20 gyerekkel foglalkoztunk, akik közül szinte mindenki rendszeresen, folyamatosan vesz részt a foglalkozásokon. 91 alkalommal tanultunk egyénileg, készültünk másnapra, témazáró és röpdolgozatokra, sőt bábot is készítettünk tánc- és dráma órára. Sokat küszködtünk a törtekkel, a százalékszámítással, a mondatelemzéssel és a határozókkal, az atomszerkezettel, az ókori Rómával, az I. világháborúval, a szorzótáblával. És sakkozni is tanultunk. A januári félévi hajrá után a gyerekek egy kicsit lazítottak, de így is beszereztünk kilenc ötöst és tíz négyest a „nehéz” tantárgyakból.

Február 8-án tartottuk előző havi értékelésünket és a fabatkaosztást, ekkor Oláh Jázmin és Pusomai Anna kapta meg a január hónap ösztöndíjasa címet és az ezzel járó 5000-5000 Ft-os pénzjutalmat.

Az alsósoknak pizsama-party-t szerveztünk február 10-én, péntek este, melynek keretében chips-et készítettünk és Harry Pottert is néztünk. A közös éjszaka után senkinek nem volt kedve hazamenni…

Február 18-án, szombat délután, farsangi vetélkedőt tartottunk, amelyre önkénteseink fánkot és finom sütiket sütöttek. A rendezvényen sok Béke-telepi szülő, család is részt vett. Februárban rajzversenyre is készültünk Lipkovics Péter segítségével, többen beküldték munkájukat a pályázatra.

Szokás szerint a gyerekek mindennap uzsonnát, vacsorát és édességet kaptak.