+36 36 431 008 szetaeger@szetaeger.hu

SZETA EGRI ALAPÍTVÁNYA

A tavasz első hónapja (2024. március)

Tanodánk létszáma hat fővel bővült, így összesen 36 gyerekkel tanulunk hetente több alkalommal, és vannak, akikkel naponta több órát. Márciusban két munkatársunk összesen közel 100-100 órát foglalkozott a gyerekekkel, dolgozatra készültek, házi feladatot csináltak, gyakoroltak. A hónap első hetében megünnepeltük egyik tanodásunk, Dzsesszika születésnapját, megtartottuk havi értékelésünket és a fabatkaosztást, amivel a gyerekek teljesítményét és szorgalmát ismerjük el. A hónap ösztöndíjasa címet 2024. márciusban Rácz Mária, Radics Viktor és Németh Letti kapták. Gratulálunk nekik! A szorgalmas alsó tagozatosok pedig a HC Gaming VR Játékteremben próbálhatták ki ügyességüket.

A gyerekek egy kisebb csoportja az egyik szombat délután szemetet szedett a környéken, szebbé téve így környezetünket, majd jutalomként fagyizni mentünk velük. A hónap legizgalmasabb eseménye a felsőtárkányi kirándulás, a tó körüli séta és a vadaspark meglátogatása volt. De fontos az is, hogy a januárban vásárolt törpe nyuszink szépen növekszik, és már nem csak Ferike, de minden tanodás gyerek kedvence lett, felelősséggel és kitartással gondozzák, vigyáznak rá.

A mélyszegénységben élő felnőttek, ahogy korábban, most is naponta mintegy százan, nálunk veszik át meleg ételüket és a hozzátartozó kenyeret. A környéken egyre több a hajléktalan, szenvedélybeteg fiatal, akik kiszorulnak a város peremére, „elbújnak” a telep környékén, de mi látjuk őket. A RÉV Szenvedélybeteg Szolgálattal közösen próbáljuk elérni és segíteni őket.

Március 16-án tartottuk jótékonysági vásárunkat az Agria Parkban, ahol ismét lehetőségünk volt pénzadományokat gyűjteni annak érdekében, hogy a gyerekek tanulását és különböző programjaikat folyamatosan finanszírozni tudjuk. Köszönjük mindenkinek, aki pénzzel, adománnyal vagy önkéntes munkával segítette nem csak a vásár sikerét, de más tevékenységeinket is.